Vier uur lang TV verslag van de mars.
Ook op Facebook, Instagram en Twitter
Deel de livestream met thuisblijvers en vrienden.

FAQ

Wat is dit?

Op 10 maart 2019 komen tienduizenden mensen uit het hele land naar Amsterdam om mee te doen aan de Klimaatmars, een protest voor een krachtig en rechtvaardig klimaatbeleid.
Engage! TV heeft het initiatief genomen om een live uitzending van de mars te verzorgen. Ons doel is in beeld te brengen hoe breed en divers de steun is voor een eerlijk klimaatbeleid, waarbij grote vervuilers meer moeten bijdragen.

Wat kan ik verwachten

Presentator Lars Sørensen spreekt met tientallen klimaatwetenschappers, critici, activisten , denkers en organisatoren. Volg de startmanifestatie om de Dam om 13 uur, en daarna de mars over het Rokin en door de Vijzelstraat naar het Museumplein. Tientallen vloggers doen pseudo-live verslag vanuit de Mars. Kijk mee met live beelden naar de spandoeken en borden die in tientallen themablokken door vele duizenden deelnemers meegedragen worden.

Waar is dit te zien?

De uitzending is zondag 10 maart van 12 tot 16 uur live te zien op https://klimaatmarslive.nl, op de Amsterdamse zenders AT5 en Salto 1, op tientallen Facebookpagina’s, op Twitter en op Instagram. En ook op diverse nieuwswebsites.

Wat is hier bijzonder aan?

In plaats van af te wachten hoe de mars in de media komt, nemen we de macht zelf in handen. Via alle kanalen die tot onze beschikking staan zenden we uit en gaan we met jou als kijker in gesprek. Van binnenuit. We concentreren ons niet op politici of bekende nederlanders, maar we gaan met zo veel mogelijk mensen in gesprek.

Hoe kan ik meedoen?

Kom naar de mars in Amsterdam om je stem te laten horen. Lukt dat niet, dan kun je meepraten in de uitzending. Stuur je slogan, vraag, reactie, droom of eis in. Dat kan via Twitter met hashtag #klimaatmars, via Whatsapp op 06-1333 8444, of via de shoutbox op https://klimaatmarslive.nl Je bericht komt in de tickertape onderin beeld voorbij. Een aantal vragen en reacties worden door Lars Sørensen voorgelegd aan de gasten.

Wie organiseert de klimaatmars?

De Klimaatmars wordt georganiseerd door Milieudefensie, de FNV, Oxfam NovibGreenpeace, DeGoedeZaak, en de Woonbond.

Inmiddels hebben zich ruim 50 maatschappelijke organisaties en politieke partijen bij dit initiatief aangesloten.

Meer info over de mars, zoals route en programma, vind je op https://milieudefensie.nl/doe-mee/klimaatmars-route-programma.

Wie organiseert deze uitzending?

“Klimaatmars Live” is een initiatief van Gerbrand Oudenaarden, regisseur en producent van Engage! TV. Zijn bedrijf levert belangeloos de studio- en camerafaciliteiten die deze uitzending mogelijk maken.

Engage! TV produceert webinars en talkshows voor bedrijven, overheden en nonprofits. Ook voor meercameraregistraties van evenementen, live streaming (webcasting) en Tientallen technici, creatieven en cameramensen werken kosteloos of voor sterk gereduceerd tarief mee aan deze productie. Daarnaast hebben diverse bedrijven apparatuur uitgeleend. Speciale dank gaat uit naar Milieudefensie, Greenpeace, FNV, Videologic (Daan), Jib in Motion (Merlijn), Crowdale, Mart van Bree, Tanja en Exid (Eric). Studio Westhaven wordt als eindregie en verbindingencentrum gebruikt.

Kan ik deze uitzending delen op social media?

Zeker. Op Facebook kun je de live stream o.a. vinden bij Engage! TV. De stream staat ook op Vimeo, Youtube en Instagram.

Wil je de livestream opnemen in een site? Ook dat is goed. De embed code is

<div style='padding:56.25% 0 0 0;position:relative;'><iframe src='https://player.vimeo.com/video/320583315' webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen frameborder='0' style='position:absolute;top:0;left:0;width:100%;height:100%;'></iframe></div>

Mag ik delen van de uitzending gebruiken in mijn eigen producties?

Ja, met naamsvermelding.

Creative Commons-Licentie
De uitzending valt onder een Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationaal-licentie.
Uitgezonderd zijn muziekopnames en optredens van kunstenaars die eventueel bij toeval in onze live uitzending terecht komen, dat spreekt voor zich.

Kan ik jullie beelden in uitzendkwaliteit krijgen?

Ja dat kan. Je kunt (na aanvraag) inprikken in onze regie op de Dam (rechtsachter het podium). We bieden een HDSDI 1080i50 broadcast signaal met embedded audio. Je ontvangt dan een cleanfeed van de registratie van het podiumprogramma, met onze sfeerbeelden en interviews door Lars Sørensen. Ook op deze beelden zit de hierboven genoemde Creative Commons licentie.

Daarnaast worden onze beelden aangeleverd via AT5 bij RedBee op het Hilversumse glasvezelnetwerk. Ben je geïnteresseerd, bel Redbee op 035-6773253. Je hebt de de keuze uit een clean signaal vanaf de Dam op WMT 4412 of het hele programma met vormgeving op WMT 4000.

Aanvragen voor beeldmateriaal na afloop van de live uitzending kun je sturen naar info@engagetv.com.

Hoe kan ik jullie ondersteunen?

Laat je horen en stem bij de komende verkiezingen op een partij die voor een krachtig, eerlijk en rechtvaardig klimaatbeleid staat. Ondersteun een van de organisaties die de Klimaatmars organiseren of word zelf actief.

Een bijdrage in de kosten van de live uitzending kun je overmaken op bankrekening NL42 TRIO 0338 7816 76 tnv Engage! Productions BV in Amsterdam.

Vragen? Lees onze FAQ

Twitter

#KLIMAATMARS

Live web

start 10 mrt 12u

Whatsapp

06 - 1333 8444